Het proces

Voorwoord proces – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean tristique lectus suscipit suscipit varius. Aliquam nisi erat, volutpat eu metus vel, mollis cursus ex. Donec maximus blandit ultrices. Integer bibendum ornare lacus, vitae fringilla dui consequat quis. Donec id imperdiet leo. Maecenas elit est, accumsan sit amet blandit sit amet, commodo at dui. Aliquam odio arcu, tempor finibus maximus ac, feugiat eu nisl. Suspendisse eleifend, ipsum a pulvinar sagittis, lectus eros ultrices velit, non imperdiet ligula enim id dui. Quisque vel sapien sapien. Phasellus ultrices, sem nec pharetra suscipit, augue risus elementum arcu, et ultricies quam magna vel purus.

Oppervlakte behandeling – Om een goede hechting van de poeder laag te kunnen garanderen moeten de producten schoon zijn en voorzien worden van een conversie laag. Dit gebeurt tijdens de oppervlaktebehandeling van metaal dat bestaat uit ontvetten, fosfateren, spoelen, demi-spoelen en drogen. Dit gebeurt als de objecten al aan de lijn hangen. Vervolgens wordt er indien nodig gestraald, wat eventueel opgevolgd wordt door schooperen. Stralen is het verwijderen van roest, vuil of oude verflagen. Schooperen, of metalliseren, wordt na het stralen gedaan. Dat is het aanbrengen van een laag van een zink- aluminiumlegering. Vervolgens wordt dit altijd gevolgd door een chemische voorbehandeling. Per product wordt bepaald welke manier van voorbehandelen het best kan worden toegepast. Hierbij wordt rekening gehouden met de materiaalsoort, de materiaaldikte en de mate waarin het metaal is aangetast door bijvoorbeeld corrosie of een andere laklaag. Een goede oppervlaktebehandeling is bepalend voor het eindresultaat.
Poedercoaten – Poedercoaten is een milieuvriendelijke manier voor het aanbrengen van een conserveringslaag. Er wordt met perslucht een negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten. Door het elektrostatisch principe blijft het poeder aan het bespoten object plakken. Het wordt meestal gebruikt om een afwerking te creëren die harder is dan gewone verf. Poedercoating wordt vooral gebruikt voor het coaten van metalen en kan in verschillende diktes door Coating Plus worden aangebracht. Coating Plus is in het bezit van twee poedercoatlijnen, namelijk een automatische lijn en een handmatige lijn. De automatische lijn wordt gebruikt voor het normale productieproces. De handmatige lijn wordt gebruikt voor speciale producten of spoedopdrachten. Handmatig worden de voor de robots moeilijk te bereiken plaatsen kritisch gecontroleerd en eventueel bij gespoten.
Moffelen – Na de voorbehandeling van het oppervlakte en het aanbrengen van de poeder coating, moeten de objecten door de moffeloven. Afhankelijk van de dikte van het metaal worden de objecten op de juiste temperatuur gebracht om de coating uit te moffelen. Moffelen betekent het uitharden van de poedercoating onder een temperatuur van 200 °C. Onze oven garandeert een gelijkmatige opwarming van de objecten en dus een volledig uitgeharde poedercoating. Het maakt niet uit hoe groot of klein de objecten zijn.
Heb je vragen of wil je een offerte laten opmaken?
Neem gerust contact met ons op!
Bel ons