Het proces

Inkomende goederen – Dagelijks gaan er bij Coates veel producten door het proces. Om niets aan het toeval over te laten vragen wij u uw opdracht per e-mail naar ons toe te sturen. Wij plannen uw order in zodra wij een schriftelijke opdracht hebben ontvangen. U dient uw producten bij aflevering te voorzien van een stuklijst en een kleuropdracht. Alle producten moeten zijn voorzien van lekgaten en moeten roestvrij zijn. Mochten wij tegen problemen aanlopen proberen wij u vooraf tijdig te informeren en zoeken we samen naar een oplossing.

Voorbehandeling – Uw producten worden gereinigd in onze vol automatische 20 meter lange sproeitunnel. Hier worden uw producten ontvet en voorzien van een roestbescherming. In de laatste fase worden uw producten met demi water nagespoeld. Vervolgens worden de producten gedroogd in onze droogoven. Nu zijn de producten klaar om te worden gecoat.

Poedercoaten – Poedercoaten is een proces waarbij met perslucht een negatief geladen poeder op een positief geladen product wordt gespoten. Door het elektrostatisch principe blijft het poeder aan het bespoten object plakken. Het werkt als een soort magneet. Bij Coates maken we gebruik van een vol automatische poedercoatlijn, waarbij wij drie afzonderlijke spuitcabines kunnen gebruiken. Wij hebben een spuitcabine met robots voor lichte kleuren, een spuitcabine met robots voor donkere kleuren en een derde cabine zonder robots. Zo kunnen wij zowel op poederterugwinning als op poederverlies draaien. Kleine opdrachten worden op verlies gespoten, grote order kunnen met de robots op terugwinning worden gespoten. Zo kunt u met elke opdracht bij ons terecht.
Moffelen – De producten moeten na het poederen worden uitgemoffeld. Dat betekent de opgebrachte poeder wordt uitgehard. Hiermee krijgt u een harde coatinglaag. Wij maken gebruik van een doorloop oven. Dat betekent dat uw producten in circa 25 minuten door de oven heen gaan. Daarna worden ze gekoeld in onze koeltunnel waarna uw producten direct klaar zijn voor gebruik.
Kwaliteit – Na het uitmoffelen en het afkoelingsproces worden uw producten beoordeeld door onze kwaliteitsafdeling. Uw producten worden eventueel verpakt en gereed gemaakt voor transport. Laagdiktes en krastesten kunnen worden uitgevoerd. Op verzoek kunnen wij rapportages opsturen.
Heeft u vragen of wilt u een offerte laten opmaken?
Neem gerust contact met ons op!
Mail ons
Bel ons
Coates medewerker Rogier