Over ons

In 1978 begon dhr. Esmeijer met het spuiten van meubels in Halle. Zijn natlak proces werd in 1985 gewijzigd naar een poedercoatproces. Vanaf dat moment werd Coates Halle geboren als één van de eerste poedercoatspecialisten van de Achterhoek. Het proces bestond uit een voorbehandeling middels dampontvetting en één spuitcabine waarin met de hand poeder op de producten werd gespoten.

In 1995 werd Coates uitgebreid met een tweede spuitcabine en werd de dampontvetting ingeruild voor een volledig automatische sproeitunnel. Tevens werd de hal verder in gebruik genomen zodat er meer plek was voor logistiek.

In 2002 verkocht dhr. Esmeijer het bedrijf aan Erik Rakitow. Erik bouwde samen met zijn vader Werner Rakitow verder aan de groei van Coates. Met inmiddels circa 10 mensen in dienst werd in 2007 besloten te verhuizen van Halle naar Lichtenvoorde.

In Lichtenvoorde maakt coates gebruik van een vol automatische poedercoatlijn, waarbij drie afzonderlijke spuitcabines kunnen worden gebruikt. Er is een spuitcabine met robots voor lichte kleuren, een spuitcabine met robots voor donkere kleuren en een derde cabine zonder robots. Zo kunnen wij zowel op poederterugwinning als op poederverlies draaien. Kleine opdrachten worden op verlies gespoten, grotere orders kunnen met de robots op terugwinning worden gespoten. Zo kunt u met elke opdracht bij Coates terecht.

In 2017 is Coates uitgebreid met een extra productiehal. Daarmee werd het vloeroppervlak uitgebreid naar circa 2700 m2. Coates is daarmee voorzien van ruime opslagmogelijkheden.

Vanaf 2018 heeft Erik zijn aandelen gefaseerd verkocht aan mede-eigenaar Renz Cornegoor.

Vanaf 2019 is Renz volledig eigenaar van Coates.

Bedrijfsleiding

Renz Cornegoor

Eigenaar

Robert Dulfer

Bedrijfsleider

Rutger Wullink

Bedrijfsleider

Heeft u vragen of wilt u een offerte laten opmaken?
Neem gerust contact met ons op!
Mail ons
Bel ons
Coates medewerker Rogier